top of page

PRESSZVANIE відкрив результати голосування

Обновлено: 31 окт. 2018 г.



17 червня відбулася 12-а церемонія нагородження конкурсу PRESSZVANIE, на якій були оголошені результати відкритого голосування.

За підсумками голосування перші місця зайняли:

  • Олександр Пасховер, номінація «Економічна політика: фінанси, інвестиції» та номінація «Найкращий фічер»;

  • Ксенія Пірожок, номінація «Агропромисловий комплекс»;

  • Андрій Пісаревський, номінація «Гірничо-металургійний комплекс»;

  • Марія Бровінська, номінація «Споживчі ринки»;

  • Наталія Шевченко, номінація «Промислове виробництво»;

  • Ніна Глущенко, номінація «Телекомунікації та IT»;

  • Деніс Каціло і Ольга Бистрицька, номінація «Транспорт»;

  • Ігор Маскалевич, номінація «Енергетика»;

  • Марія Ксендзик, номінація «Відкриття року»;

  • Даріна Дергунова, номінація «Найкращий репортаж»;

  • Дмитро Кузьмін, номінація «Найкращий редактор»;

  • Компанія «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», номінація «pressЗНАННЯ».                                                                                      

Оцінки Журі по кожному номінанту відкриті для перегляду на сайті конкурсу http://www.presszvanie.ua/index.php?cat=zvanie&subcat=showresult


«Конкурс PRESSZVANIE завжди відрізнявся прозорістю та надавав можливість проголосувати відкрито журналістам та представникам бізнесу. Навіть самі гострі критики не зможуть проігнорувати факт, що інтернет-голосування – це найкращий з існуючих способів визначити найкращих і виключити вплив спонсорів. Наглядова рада і надалі буде робити все, що від неї залежить, щоб зберегти цю унікальну особливість конкурсу,» - зазначив Валентин Королько, голова Наглядової ради конкурсу PRESSZVANIE, доктор філософських наук, завідувач кафедри теорії і методики зв'язків із громадськістю «Києво-Могилянської академії».


Відповідно до методології конкурсу, представники Журі голосували за 10-ти бальною шкалою не менше ніж за 2/3 номінантів у кожній номінації із забороною голосувати за себе та «своїх» в межах одного видання.


«Голосування проходило у реальному часі, у чітко відведений період: для кожної номінації відведена окрема інтернет-сторінка у вигляді таблиці номінантів. Представнику Хурі необхідно зайти до особистого кабінету та поставити оцінку учасникові.  


Переможцями стали журналісти, які отримали найбільшу кількість балів. Загальна кількість балів по кожному номінанту визначається як призведене середнє арифметичне із забороною. Це означає підсумовування всіх балів, які поставили номінанту члени Журі, та ділення отриманої суми на кількість членів Журі, які проголосували за конкретного номінанта», - прокоментував Андрій Буркеня, керівник конкурсу PRESSZVANIE.


Більш детально ознайомитися із системою оцінювання і підрахунку голосів можна за посиланням http://www.presszvanie.ua/index.php?cat=info&subcat=rules&mid=11.

Імена всіх призерів доступні на сайті конкурсу в розділі «Результати».


За новинами слідкуйте на сайті конкурсу і на сторінці в Facebook.


Довідка: Конкурс PRESSZVANIE існує в Україні з 2004 року та є показником лідерства і професіоналізму в журналістиці. Щороку премія нагороджує найкращих ділових та господарсько-політичних журналістів України. Особливою відміною премії є відкрите і прозоре голосування.


Станом на 2017 рік Наглядова рада конкурсу складається з 13 представників ЗМІ та бізнесу, серед них Севгіль Мусаєва «Українська Правда», Володимир Мостовой «Дзеркало Тижня. Україна», Наталля Лігачьова «Детектор медіа», Андрій Юхименко «Новое Время. Бізнес», Євген Федченко «Могилянська школа журналістики».



Інформаційні партнери: газета «Бізнес», Новое Время, програма Перша Шпальта, MMR, ЛІГА.net, «Ділова столиця», Влада Грошей, «Українські новини», , РБК-Україна, Depo.ua.

bottom of page