top of page

PRESSZVANIE провів першу всеукраїнську конференцію «Best Media Practices»

Обновлено: 3 янв. 2019 г.



19 листопада в Київській Школі Економіки відбулася конференція для медіа-спільноти країни «Best Media Practices». Це перша всеукраїнська конференція в рамках конкурсу для журналістів PRESSZVANIE. Дванадцять авторитетних журналістів, редакторів і медіаменеджерів поділились із гостями своїм досвідом, знаннями та історіями впливу із професійної діяльності.

Журналісти розповіли про те, як їх матеріали змінювали долі окремо взятих людей: як політиків, так і звичайних громадян. Відомі медіаменеджери пригадували, як зароджувались нові проекти за їх участі, з якими викликами та труднощами вони зіткнулися та як їх переборювали.


Особливим гостем конференції був Андрій Васильєв, шеф-редактор ВБ «Коммерсантъ» 1999-2011, головний редактор «Коммерсантъ-Україна» 2005-2006, продюсер проекту «Громадянин Поет», володар премії «За вклад у розвиток журналістики» конкурсу PRESSZVANIE.


Сміливо та відверто спікери дискутували на теми журналістського впливу, якості текстів, олігархів та економічного дна України. Модератором конференції був неперевершений тележурналіст-сатирик Майкл Щур, якого відпустили зі служби на цей захід.


«Запит на вдумливе читання і культуру тексту значно впав. Серйозні тексти припинили читати. Серйозні пости в Facebook не лайкають і не роблять перепости. В нас суцільна скандалізація журналістики. Я не за скандальні тексти. Я за конкуренцію видатних текстів. Журналіст повинен думати про якість свого матеріалу, а потім вже про його вплив», - головний редактор «Репортер» у 2014-2015 роках Гліб Простаков.


Цю ж думку підтримав економічний експерт, керівник IMG Group Ukraine, Михайло Кухар: «Більше половини контента, який читають у зразкових виданнях світу - це аналітика, розслідування та репортажі. В Україні цікавий контент - це скандал».


«З готового тексту можна згенерувати новину або думку. Третього не дано», - Соня Кошкіна, шеф-редактор і співвласниця lb.ua, авторка та ведуча програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною» на 24 каналі, авторка книги «Майдан. Нерозказана історія».


«Журналістський вплив формується шляхом задоволення попиту людей на якісну інформацію», - спеціальний гість конференції Андрій Васильєв.


Формула об'єктивної відкритості від екс-шеф-редактора медіа-холдінга «РБК-Україна» Антона Подлуцького: «Кожна думка, доведена фактами або цифрами, - має право на життя. Наша задача - бути відкритими до різних думок».


«Створюючи навіть невеликий проект, необхідно бути готовим до того, що ви ніколи не створите нічого ідеального. Постійно будуть нові виклики та завдання. В любому проекті успіх - це початок нових проблем», - Наталля Лігачова, голова правління та шеф-редактор проектів ГО «Телекритика», учасниця рейтингу журналу «Фокус» «100 найбільш впливових жінок України».


«Сьогодні матеріал зробить цікавим для читання навіть яскраве фото. Але справжньою та цікавою статтю зробить лише кропітка праця журналіста», - Світлана Крюкова, колишній редактор журналу «Репортер».


В 11-ому сезоні конкурсу PRESSZVANIE планується ряд заходів для журналістів та представників бізнесу. За новинами слідкуйте на сайті www.presszvanie.ua, а також на сторінці в Facebook: www.facebook.com/PRESSzvanie.ua.


Довідка: PRESSZVANIE - це щорічний конкурс ділових журналістів, в якому журі - лідери бізнесу та редактори провідних ділових видань - оцінюють роботу журналістів і редакторів, які працюють в ділових друкованих, інтернет-виданнях та інформагентствах, а також незалежних бізнес-журналістів. Інтерактивне голосування проходить в режимі реального часу на сайті конкурсу.

Оргкомітет конкурсу: компанія Mainstream Communication & Consulting.

bottom of page