top of page

«Ця освітня програма – можливість побачити, як мислять люди, які керують мільйонними індустріями»

16 жовтня PRESSZVANIE спільно з платформою House of Knowledge провели першу лекцію в рамках освітньої програми «Як говорити з топами однією мовою. Основи бізнесу для журналістів та медіа-менеджерів».


Відбір до навчальної групи пройшли журналісти, шеф-редактори та продюсери таких ЗМІ, як «НВ Бізнес», UA: Суспільне, Latifundist.com, ІА «Українські Новини», Liga.net, Finclub.net, Vector, Delo.ua, Mind.ua, uaprom.info, журнал «Гроші», Retailers.ua та інші.


Що говорять студенти

«Ця освітня програма – чудова можливість побачити, як мислять люди, які керують мільйонними індустріями, і дізнатись, як краще спілкуватися з ними. Вже на першому занятті стало зрозуміло, наскільки глибоко має «копати» українська бізнес-журналістика, аби осягнути масштаби того, що відбувається в Україні та світі, та донести це своєму читачу зрозумілою мовою», – поділився учасник програми, кореспондент ділового порталу Delo.ua Дмитро Бунецький.

На першому занятті тьютор Единбурзької бізнес-школи Андрій Ставицький розповів про суть економічного розвитку, інструменти макроекономічної політики та звернув увагу на багатовекторність наслідків економічних процесів.

«Економіка – це мистецтво балансу. Добре, коли журналісти розглядають будь-яку дію з різних сторін, питають думки експертів з різними точками зору. Адже будь-яке економічне рішення впливає одразу на кілька суб’єктів, і однозначної правильної відповіді для всіх ніколи не може бути», – пояснив він.

Лектор також застеріг журналістів від стереотипних підходів. «Світ дуже швидко міняється. І те, що вважалося правильним 5 років тому, зараз вже буде концептуально невірним. Наприклад, раніше вважалося, що всі високі доходи корпорацій пов’язані тільки з пірамідами. А зараз це вже не так. Ми це бачимо на прикладітаких компаній як Facebook чи Apple. Тому завжди потрібно міняти підходи і дивитися, чи не змінилося щось в економіці», – закликав Андрій Ставицький.

Нагадаємо, освітній проект «Як говорити з топ-менеджерами однією мовою. Основи бізнесу для журналістів та медіа-менеджерів» створено премією для журналістів PRESSZVANIE та платформою House of Knowlegde. Тьютори Единбурзької бізнес-школи читають курси з управлінських тем, що зазвичай формують академічну програму MBA для СEO та топ-керівників. Формат проекту складається з серії лекцій і практичної роботи з кейсами.

Організатори:

PRESSZVANIE – щорічна премія для журналістів і редакторів, яка вручається з 2005 року за лідерство і професіоналізм. Проект розвиває освітню платформу і проходить під егідою громадської організації «PRESSZVANIE Ukraine», місія якої – створювати умови для розвитку української журналістики.

Платформа House of Knowledge є партнером та провайдером міжнародних та авторських програм і сертифікацій, у тому числі британської програми MBA Edinburgh Business School, програми для закупівельників британського інституту СIPS та програми з управління проектами Programme and Project Management до сертифікації європейської асоціації IPMA.


bottom of page