top of page

PRESSZVANIE стартує з новою місією

Обновлено: 3 янв. 2019 г.


11 сезон конкурсу PRESSZVANIE стартує з новою місією — підвищування цінності професії журналіста. Новий етап конкурсу ставить за ціль популяризувати журналістику як авторитетну, впливову та визнану професію.


«Цінність професії журналіста — неминуща, проте в сучасних умовах суспільство і ділові круги очікують більшого від ЗМІ. Засоби інформації, ділові медіа, не маючи офіційних владних прав, сьогодні все ж таки можуть і повинні рішуче впливати на ситуацію в країні, на цивілізовану взаємодію держави і бізнесу. Саме на це націлене завдання 11 сезону конкурсу», — коментує голова Наглядової ради конкурсу, завідувач кафедри теорії та методики зв'язків із громадськістю «Києво-Могилянської Академії» Валентин Королько.


Пріоритетними завданнями конкурсу є підвищення стандартів української журналістики, а також організація нетворкінга між представниками ЗМІ та бізнесу.


«Підвищення престижності професії журналіста безумовно матиме позитивний вплив на медіа-ринок. Знизиться рівень, так званої, «джинси», підвищиться якість матеріалів. Це шлях до насправді незалежного ЗМІ. Як це зробити? Я не вірю, що це завдання, яке можна вирішити в рамках конкурсу, але PRESSZVANIE може стати майданчиком для обговорення пекучих проблем, стандартів, перегляду підходів до організації професійних спільнот журналістів», — зазначив представник Наглядової ради конкурсу, керівник департаменту зі зв'язків із громадськістю Смарт-Холдінга Євгена Загорулько.


Цього року PRESSZVANIE планує провести ряд заходів для журналістів і редакторів. Перше з них — конференція Best Media Practices відбудеться 19 листопада.


Незмінним залишається відкрита оцінка журналістів на сайті конкурсу та вибір кращих з найкращих. Реєстрація номінантів і журі конкурсу розпочнеться на початку листопада.


За відкриттям сезону та за заходами в рамках PRESSZVANIE слідкуйте на сайті http://www.presszvanie.ua, а також на сторінці в Facebook.


Довідка: PRESSZVANIE — це щорічний конкурс ділових журналістів, в якому журі — лідери бізнесу та редактори провідних ділових видань — оцінюють роботу журналістів і редакторів, які працюють в ділових друкованих, інтернет-виданнях та інформагентствах, а також незалежних бізнес-журналістів. Інтерактивне голосування проходить в режимі реального часу на сайті конкурсу. www.presszvanie.ua. Організатори конкурса: Mainstream Communication & Consulting, Спілка журналістів України, Український союз промисловців і підприємців.

bottom of page