top of page

Найкращі медіастартапи – нова номінація PRESSзвання

Обновлено: 4 янв. 2019 г.


Конкурс PRESSзвання започаткував нову номінацію «Найкращі медіастартапи». Головна її ціль — заохотити створення та розвиток нових медіапроектів в Україні. Голосування проходитиме до 25 травня включно.


Шорт-ліст складається з 32 медіастартапів та доступний за посиланням.

До списку увійшли інформаційні проекти, які були створені з листопада 2013 року по грудень 2014 року та які в будь-якому форматі висвітлюють економічні події в Україні — від підприємницької до зовнішньоекономічної діяльності.

«Ринок ділових ЗМІ — це відображення бізнес-клімату в країні. В період економічної турбулентності зазвичай відбуваються найбільші зміни й в бізнес-ЗМІ. Дехто зачиняється, дехто змінює формат, проте відкриваються нові формати і нові майданчики, — коментує Наталія Ємченко, директор зі зв'язків із громадськістю і комунікацій компанії СКМ. — Впевнена, що чим більше таких стартапів, тим сильніше конкуренція, тим зручніше та цікавіше контент. У загальному підсумку, від стартапів медіаринку виграють усі — як самі ініціатори проектів, так і споживачі, і постачальники інформації».

Оцінювати номінантів буде журі з ділових журналістів і редакторів ділових і громадсько-політичних ЗМІ, а також представники бізнесу.

Основними критеріями оцінки медіастартапів є:

1. Інноваційність ресурсу: наскільки унікальними та гарними є ідея і формат проекту. 2. Охоплення всіх важливих подій: наскільки повно ресурс відображає події. 3. Якість контента: наявність декількох джерел інформації, точність фактів, якість тексту — відсутність «води», відповідність заголовкам та ін. 4. Соціальна функція ресурсу: наскільки проект корисний для суспільства.

«Така кількість стартапів, які з'явилися останнім часом в медійній сфері в Україні, говорить про те, що це — майбутнє для українських медіа. Журналісти та редактори нарешті побачили нові можливості для розвитку, та впроваджують інноваційні підходи до розвитку медіа. Це те, що вже давно відбувається у всьому світі, де стартапи успішно конкурують із традиційними медіа. Це майбутнє, яке вже тут!» — говорить представник Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики, співзасновник StopFake.org.

Голосування проходить за підтримки компанії PwC Україна. Якщо ви бажаєте проголосувати або вам не прийшов лист, напишіть до Оргкомітету конкурсу zvanie@zvanie.com.


Результати голосування будуть оголошені на фінальній церемонії нагородження, а оцінки будуть знаходитися у відкритому доступі на сайті конкурсу.


Довідка:

Конкурс PRESSзвання — це щорічний Конкурс ділових журналістів, в якому журі — лідери бізнесу та редактори провідних ділових видань — оцінюють роботу журналістів і редакторів, які працюють в ділових друкованих, інтернет-виданнях та інформагентствах, а також незалежних бізнес-журналістів. Інтерактивне голосування проходить в режимі реального часу на сайті Конкурсу.

Оргкомітет Конкурсу: компанія Mainstream Communication & Consulting.

Стратегічний партнер Конкурсу: Смарт-Холдінг.

Компанії-партнери Конкурсу: СКМ, Метінвест, Group DF, ДТЕК.

Юридичний партнер: Asters.

Інформаційні партнери: телеканал "Україна", "Сьогодні Мультимедіа", ЛІГАБізнесІнформ, газета «Ділова столиця», журнал MMR, програма "Перша Шпальта", телеканал «Бізнес», ІА «Українські новини», Апостроф. Експертний партнер: PwC Україна.

bottom of page