top of page

Розроблена нова стратегія розвитку PRESSзвання

Обновлено: 8 янв. 2019 г.


Відбулася зустріч Наглядової ради конкурсу PRESSзвання з оргкомітетом. Учасники зустрічі зробили підсумки за 10 років проведення конкурсу, а також погодили та затвердили стратегію розвитку проекту в Україні та за її межами.

«10 років тому ми поставили перед собою ціль створити перший в країні конкурс, результатам якого довіряють та пишаються участю в ньому. Це наша головна конкурентна перевага й сьогодні», — зазначив головний редактор журналу «Думка» Михайло Кухар.

Наглядова рада прийняла рішення запустити в рамках PRESSзвання два освітніх проекти: програму MBA для медіаменеджерів і підприємців у сфері медіа і школу комунікацій для журналістів і представників бізнесу. Серед лекторів будуть практикуючі медіаменеджери, редактори і журналісти вітчизняних та закордонних медіа. Навчання стане доступним учасникам конкурсу: журналістам і редакторам ділових і громадсько-політичних ЗМІ.

«Всі освітні програми, які були створені до цього, були скеровані на те, щоб допомагати журналістам створювати більш якісні матеріали. Але проблема полягає в тому, що журналістам сьогодні просто нема де реалізувати отриманні знання. Наразі актуальним є створення нових ЗМІ, а відповідно і робочих місць для журналістів. Дуже добре було б підготувати людей, які в майбутньому могли б створювати нові сучасні ЗМІ, які мають можливість вижити в сучасних ринкових умовах», — коментує Андрій Юхименко, редактор відділу «Бізнес» журналу «Новий час» та співзасновник програми «Перша шпальта».

Учасники зустрічі відмітили ще один пріоритетний напрямок роботи PRESSзвання — розвиток європейських стандартів журналістики в Україні. Для досягнення цієї цілі планується налагодження партнерських відносин із європейськими організаціями та інститутами в медіасфері.


За новинами 10-го сезону слідкуйте на сайті Конкурсу www.presszvanie.ua, а також на сторінці PRESSзвання в Facebook: www.fb.com/PRESSzvanie.ua.


Довідка: «Премія ділових кругів «PRESSзвання» — щорічний міжнародний конкурс ділових журналістів, в якому журі — лідери бізнесу та редактори провідних ділових видань — оцінюють роботу журналістів і редакторів, які працюють у ділових та громадсько-політичних друкованих, інтернет-виданнях та інформагенствах, а також позаштатних журналістів. Інтерактивне голосування проходить в реальному часі на сайті конкурсу www.presszvanie.ua.

Оргкомітет конкурсу: компанія Mainstream Communication & Consulting.

Стратегічний партнер конкурсу: Смарт-Холдінг.

Компанії-партнери конкурсу: СКМ, Метінвест, Group DF, ДТЕК.

Юридичний партнер: Asters.

Експертний партнер: PwC Україна.

bottom of page