top of page

Стратегічні зміни премії PRESSZVANIE

Обновлено: 24 окт. 2018 г.

21 лютого Наглядова рада премії журналістів PRESSZVANIE прийняла декілька стратегічних рішень: вилучила бізнес із Журі, заснувала нові номінації та обновила методологію оцінювання текстів.

Тематика номінацій 

З цього року окрім бізнес номінацій, засновані групи номінацій «Культура» і «Соціум». 


У категорію «Бізнес» увійшли номінації:

1. Економічна політика: фінанси, інвестиції

2. Агропромисловий комплекс

3. Промислове виробництво: ГМК та промисловість 

4. Телекомунікації та IT

5. Споживчі ринки

6. Транспорт

7. Енергетика


У категорію «Культура» увійшли номінації:

1. Кіно

2. Театр

3. Музика

4. Видавнича справа / Література

5. Візуальне мистецтво


У категорію «Соціум» увійшли такі номінації:

1. Якість життя: суспільство, соціальні ініціативи, навколишнє середовище

2. Охорона здоров'я

3. Спорт

4. Гендер

5. Lifestyle: харчування, туризм, мода


У цьому році будуть добавлені дві іміджеві номінації. Номінація «За внесок у розвиток журналістики» відзначить журналістів та редакторів, які, на думку переможців попередніх церемоній, вплинули на розвиток професії в країні. У номінації «Відкриття року» можуть подати тексти молоді журналісти, які почали свою кар'єру не більше двох років тому з моменту першої публікації.


Система голосування

Через те, що поточний сезон премії є експериментальним, голосування буде проходити у двох форматах – старому та новому. Відповідно до старого формату, проголосувати за подану роботу зможе кожен редактор ділового, громадсько-політичного чи lifestyle видання, який зареєструвався у Журі на сайті премії. У новому форматі подані роботи оцінюватимуться експертним Журі, до якого увійдуть медіа-експерти, голови галузевих комітетів бізнес-асоціацій, редактори, журналісти ділових, громадсько-політичних та lifestyle видань. Журі формується за таким принципом: Наглядова рада висуває кандидатів та створюється лонг-ліст. Потім журналісти голосують за тих кандидатів, яких вони вважають компетентними для оцінки текстів. Тридцять кандидатів, які набрали більшу кількість голосів, складатимуть Журі премії 2018 року.    


PR-менеджери більше не будуть оцінювати журналістів в жодному із форматів. Методологія оцінювання: починаючи з цього року Журі оцінює якість текстів. Це передбачає, що кожен голосуючий повинен ознайомитися з текстами, а не просто віддати голос за журналіста, якого він знає. Конкурсанти можуть подати тексти, які були опубліковані в українських чи зарубіжних ЗМІ протягом минулого року. Можна подавати до двох публікацій в рамках одної номінації, мова подання – українська.


Оцінка текстів буде проходити за наступними критеріями:

• актуальність обраної теми;  

• глибина розкриття теми;

• унікальність підібраних фактів;

• стиль публікації – легкість викладу;

• результат публікації – наскільки впливовим та резонансним вийшов матеріал, до яких змін він призвів

«Цей рік для PRESSZVANIE стане перехідним із «Конкурсу ділових кіл» до «Премії журналістів». Кількість ділових ЗМІ в країні скоротилася в рази, тому ми вирішили розширити тематику номінацій і надати можливість подати роботи журналістам, які пишуть про lifestyle, культуру та суспільство. Це збільшить коло зацікавлених журналістів та підвищить внутрішню конкуренцію за нагороду. Віримо, що ці зміни в проекті зроблять премію ще краще,» – прокоментував Валентин Королько, голова оргкомітету премії PRESSZVANIE.  

За новинами премії PRESSZVANIE слідкуйте на сторінці в Facebook чи на сайті http://www.presszvanie.ua.

 

Довідка:

PRESSZVANIE – це премія для журналістів, яка існує в Україні з 2005 року. Премію отримують журналісти і редактори ділових, громадсько-політичних і LifeStyle видань за їх лідерство і професіоналізм. PRESSZVANIE – єдина премія з відкритим та прозорим голосуванням. PRESSZVANIE Ukraine – громадська організація, місія якої розвивати українську журналістику.


bottom of page