top of page

Краща прес-служба, блогери та статті іноземними мовами - оновлено номінації PRESSZVANIE`2021


Новообрана Наглядова Рада Всеукраїнської журналістської премії PRESSZVANIE затвердила перелік номінацій на 16-й сезон конкурсу.


Аби розширити коло учасників та надати можливість якомога більшій кількості українських журналістів взяти участь у конкурсі, перелік номінацій було збільшено та дещо змінено, відповідно до нових реалій року, що минув. Наразі маємо 21 номінацію.


До переліку повернулася номінація «Краща прес-служба» та додалося кілька нових, зокрема, номінації «Блогер», «Журналіст, який пише іноземною мовою та/або для іноземних ЗМІ», «Регіони та децентралізація».


Наглядова Рада проголосувала за оновлений перелік номінацій під час онлайн-зустрічі у Zoom. Кожна номінація затверджувалася окремо простою більшістю голосів.


Нагадуємо, що для участі у конкурсі профільних номінацій необхідно зареєструватися на сайті премії та подати на розгляд журі до трьох своїх кращих матеріалів, опублікованих у 2020 році.



Перелік номінацій.

1. Політика.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про центральні органи влади та інституції, про політичні партії, громадські організації, законотворчість, податки, митницю та держрегулювання, про антимонопольну політику, приватизацію та підтримку МСБ.



2. Фінанси.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про макроекономіку, банківську систему, страхування та інші небанківські установи, про фінтех, криптовалюти, Національний банк та НКЦБФР.



3. Промисловість.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про усі галузі видобувної та переробної промисловості, за виключенням зазначених в інших категоріях, зовнішню торгівлю за категорією, логістику, вантажоперевезення, трубопровідний транспорт.



4. Енергетика.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про видобуток, транспортування та розподілення газу, нафти, вугілля, електроенергії, «зелену» енергетику, зовнішню торгівлю за категорією



5. Агропромисловий комплекс.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про земельну реформу, агробізнес, агрологістику, первинну переробку, харчову промисловість, зовнішню торгівлю за категорією.



6. Регіони та децентралізація.

Відкритим голосуванням журі обираються кращі регіональні журналісти із зареєстрованих у номінації, які пишуть про децентралізацію, розвиток ОТГ, взаємодію регіонів із центральною владою, про самоврядування, стимулювання місцевих економічних програм, розробку економічних кластерів.



7. Екологія та сталий розвиток.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про екологічні програми та проблеми, про сталий розвиток територій та компаній.



8. Телекомунікації та IT.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про хайтек, телекомунікації, інтернет, соціальні мережи, блокчейн, кібербезпеку, зовнішню торгівлю за категорією, ІТ-стартапи.



9. Ритейл, HoReCa та туризм.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про роздрібну торгівлю та послуги для кінцевих споживачів, про пасажирський, міжміський та міжнародний транспорт, перевезення, про готелі, ресторани, кафе, стрітфуд, послуги гостинності, атракції для туризму, їхній розвиток та просування.



10. Будівництво та нерухомість.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про будівництво, комерційну та житлову нерухомість, розвиток міст та містобудування, міську інфраструктуру, девелопмент та архітектуру, вторинний ринок і та оренду.



11. Медицина та фарма.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про фармацевтичну промисловість, аптечні мережі, медичні послуги, систему охорони здоров’я, медичну реформу, обов’язкове медичне страхування, як систему організації охорони здоров’я, зовнішню торгівлю за категорією.



12. Юриспруденція.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про судову владу, правоохоронні органи, реформу судової системи та правоохоронних органів, антикорупційні органи (кейси).



13. Спорт.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про спорт – професійний, дитячий, аматорський, про фітнес та спортивне дозвілля.



14. Освіта, Наука та технології.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про освіту – середню, спеціальну, вищу, післядипломну, про науку і технології.



15. Культура та Life Style.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть про кіно, театр, книги, музику, інші види творчості та розваг, музейну та бібліотечну справи, про celebrity.



16. Кращий прес-секретар.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих прес-секретарів із зареєстрованих у номінації.



17. Кращий редактор.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих редакторів із зареєстрованих у номінації. Номінуються головні редактори ЗМІ, редактори напрямків.



18. Кращий блогер.

Відкритим голосуванням журі обирає кращих блогерів із зареєстрованих у номінації. Номінуються блогери (у тому числі відео-блогери), колумністи (у тому числі бізнесмени та СЕО).



19. Відкриття року.

Номінація поза тематичними категоріями. Відкритим голосуванням журі обирає кращих молодих журналістів із досвідом публікацій до 2 років (за 2019-2020 роки).



20. За внесок у розвиток журналістики.

Відкритим спільним голосуванням журі та Наглядова Рада обирають кращих журналістів із зареєстрованих у номінації.



21. Журналісти, які дописують на іноземних мовах та/або для іноземних ЗМІ

Відкритим спільним голосуванням журі та Наглядова Рада обирають кращих журналістів із зареєстрованих у номінації, які пишуть для закордонних видань та/або іноземними мовами (мовами ЄС) в Україні.

bottom of page